България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Хората знаят, че евровотът е важен

Кореспондентът на "Club Z" в Брюксел Момчил Инджов каза, че трябва антиевропейците да не постигат успех

26.05.2019 | 12:56 Редактор: Ивайло Николов
Журналист: Хората знаят, че евровотът е важен

Кореспондентът на "Club Z" в Брюксел Момчил Инджов смята, че избирателите вече знаят, че днешните избори за Европейски парламент са важни и според него избирателната активност ще се вдигне и ще бъде по-висока от обичайното на подобно гласуване.

"Целта за всички нормално мислещи хора е популистите и антиевропейците да не постигнат големи успехи. Именно това ще накара много хора да отидат да гласуват, колкото и да се колебаят. Колкото до крайната десница, едва ли ще вземат 1/3. Вътре в самата тази десница са като орел, рак и щука", посочи Инджов пред камерата на Bulgaria ON AIR в Брюксел.

Журналистът обясни още, че след днешния ден и когато се знае колко хора всяка политическа сила от всяка страна ще вкара в Европейския парламент, вече ще е ясно и как ще протече процедурата за избор на председател на Европейската комисия.

"Нищо чудно и там да се случи изненада. Дори да спечели ЕНП, както е според прогнозите, председател на ЕК да бъде ляв кандидат. Всичко зависи от това колко места ще имат партиите", обясни още Инджов.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК