България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Задържаха 19-годишния мъж, заподозрян за убийството в Кюстендил

Снощи той се е предал в Областната дирекция на МВР

18.02.2019 | 12:45 Редактор: Василена Василева
Задържаха 19-годишния мъж, заподозрян за убийството в Кюстендил

Задържан е 19-годишният Алекс Иванов, заподозрян за убийството след запой и последвало меле в центъра на Кюстендил. Снощи около 23:30 ч. той се е предал в Областната дирекция в града, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Младежът е с криминално минало и живее в ромската махала в града. 35-годишен мъж почина след пробождане с нож, а други петима пострадаха. Четирима от тях са в болници, двама са в тежко състояние.

При мелето са нанасяни удари с твърд предмет и нож. Сбили са се две групи мъже пред заведение. Предполага се, че убитият се е опитал да разтърве двете буйстващи групи. 

Вчера в Кюстендил се проведе и протест, на който хората настояха за повече сигурност. Те са категорични, че се страхуват от ромите в района и са категорични, че институциите трябва да вземат мерки.

"В противен случай и този инцидент ще бъде потулен. Докато не се случи отново някъде другаде. Не е нормално хората да не смеят да се разхождат свободно по улиците", споделят местни жители.

От профила на 19-годишния Алекс става ясно, че той има афинитет към бойните спортове. Малко след 22 ч. той е публикувал във Facebook "Не съм убиец".

През вчерашния ден са били задържани общо 12 души. Десетки адреси са били проверени във връзка с издирването на предполагаемия извършител. Също така са събрани записи от множество камери и са разпитани над 20 лица, част от които пред съдия, съобщиха от МВР.

Работата по случая продължава.

Вижте още във видеото!

Харесайте ни във Facebook ТУК.