България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стопани на кучета отговориха на Кисьов: Паркът е за всички!

Собствениците на четириноги споделиха, че въпросният е заплашвал с убийство и често вадел сигнален пистолет

24.01.2019 | 08:27 Редактор: Иван Берберов
Стопани на кучета отговориха на Кисьов: Паркът е за всички!

Собственици на кучета поискаха право на отговор след като в "България сутрин" вчера гостува Димитър Кисьов. Той предизвика масово недоволство с една своя нетрадиционна инициатива – през почивните дни той организира състезание в "Борисовата градина" с 50 деца от неговата школа. Те носеха тениски с надписи, които бяха разтълкувани като "насаждащи омраза".

Пред Bulgaria ON AIR Кисьов обясни, че настоява на конкретно място в парка да не се разхождат кучета, защото нападали трениращите деца. 

"Имаме непрекъснат досег до Димитър Кисьов, за съжаление. Той е обсебил една част от парка, който е за всички. Има разпоредба на кмета на район "Изгрев", че парк "Борисова градина" е за свободен за разхождане на кучета. Кисьов използва градска база за организиране на спортните си мероприятия, но не плаща за нея. Тази база е на всички, а той иска да ограничава достъпа до нея. Има толкова много други тичащи в този парк, които не са спортисти", сподели Деян Дянков.

Той поясни, че има случаи, в които някои недобросъвестни граждани си заравят кучетата в парка. 

"Но ние кучкарите се грижим тези животни да бъдат изравяни и предавани на правилните служби. Ние се грижим за чистотата на целия парк", категоричен бе Дянков.

"Разговорите с Кисьов не са възможни, защото той вади сигнален пистолет, който много прилича на истински. Той е заплашвал с убийство. Някои хора от неговото обкръжение също са несговорчиви. Дори полиция е викана", продължи гостът.

Афродита Пеева е друг любител на разходките с кучета. Тя отбеляза, че положението с Димитър Кисьов е вече от година и половина. 

"Кисьов е обсебил част от парка – разлепва икони, кръстове, тениски по дърветата, знаменца. "Украсата" в парка става все повече. Дърветата са съсипани. "Материалите" по тях се закачат с кабърчета, а когато някое от тях падне – може да бъде настъпено от всеки. Не искаме да пречим на Кесьов да тича, но нека той не пречи и на нас", посочи тя. 

За повече новини харесайте Facebook страницата ни ТУК

А вие имали ли сте проблеми с разхождането на кучета в парка? Оставете своя коментар под статията!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Bozhidar Ivanov
преди 5 години
Повечето стопани на кучета НЕ чистят след тях. 9 от 10 пъти, когато видя кучето на някой да се изака, не се чисти след него. Всеки път като съм повдигал въпроса ми казват "Еййййй ами забравих ги!". Поляните, градинките и парковете са пълни с *** заради тези "грижовни" стопани. Обичам животните, но ненавиждам безотговорното отношение на стопаните на животни. И да казваш как всички стопани се грижели за чистотата на целия парк, е меко казано смешно! Сигнализирай за неуместен коментар