fallback

Добра новина: Ослепеният от лекарска грешка Кирил възвърна зрението си!

Кампанията по набирането на средствата за операция във Виена постигна целта си за няколко дни

05.12.2018 | 10:00 Автор: Иван Берберов

Преди дни ви разказахме историята на 38-годишния Кирил от Варна, който преди 10 години, заради лекарска грешка, губи зрението си. Следват множество прегледи и диагнози, а българските медици са категорични, че надежда за бившия лекоатлет няма. 

Той имаше нужда от 9000 лева за операция във Виена, където му обещаваха 70% възвръщане на зрението. Благодарение на добрите хора в България парите бяха събрани.

"Имахме много малко време и сме много щастливи, че успяхме да съберем около 9 000 лв. за операцията на Кирил. Той вече е във Виена и каза, че може да вижда. Чуваме се всеки ден с него. Чувството да помогнеш е напълно естествено, не се чувстваме специално. Сутрин се будим с усмивка и това е", отбеляза Константин Костадинов.

Той посочи в "България сутрин", че помагането увлича, особено с това, че те кара да се чувстваш добре. "За Кирил успяхме да организираме концерт в Бар Петък. Събитието събра около 1000 лева", допълни Костадинов. 

В помощ на Кирил бе създаден и благотворителен календар с черно бели снимки на голи мъже. 

"Имаме следваща кауза. Останаха ни пари от продажбата на календара. Решихме да помогнем на Тони да се пребори с левкемията. Помагането на хората носи своите лишения, но носи огромна радост. В календара ни няма нищо профанско, не е провокативен. Получихме дарения от всевъзможни места. За няколко дни събрахме около 9000 лв", сподели създателят на календара Никола Колев пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback