България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новата биографична книга за Невена Коканова излиза в лимитиран тираж

Той ще включва три картички с неизвестни фотографии на първата дама на българското кино

04.12.2018 | 09:51 Редактор: Василена Василева
Новата биографична книга за Невена Коканова излиза в лимитиран тираж

По случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино "Книгомания" издаде биографичната книга "Години любов. Невена Коканова". Неин автор е журналистът Георги Тошев. 

Лимитирана част от тиража на книгата е с колекционерска стойност, тъй като включва три картички с неизвестни фотографии на Невена Коканова от 60-те години и лично е подписана от автора. Отличава се и с различна корица от основното издание.

Това е втората книга на Георги Тошев за Невена Коканова. Първата е от 2009 г. и е озаглавена "Невена Коканова. Коя съм...". Сега обаче журналистът за първи път публикува цялото си интервю с нея. 

"В живота Невена бе скромна, изглеждаше така, сякаш по нищо не се отличава от другите. Това не беше поза. Това бе тя. Събрах спомените на хора, които са се докоснали до нея през годините. Някои за миг, други за по-дълго", сподели авторът на книгата пред Bulgaria ON AIR.

A заглавието не е случайно – кореспондира с първия важен филм в кариерата на Невена Коканова "Години за любов", но и очертава звездния път на актрисата – да бъде обожавана от публиката си завинаги.

Официалното представяне на книгата ще се състои в няколко поредни дни през декември.