България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Коледа в писмо" - да напишеш желанията си до непознат

Инициативата ще се проведе за втора поредна година

03.12.2018 | 10:24 Редактор: Ралица Братанова

Инициативата "Коледа в писмо" 2018 ще се проведе за втора поредна година. Идеята е на Мила Боги, а помощник в организацията е Димитър Тодоранов. Крайният срок за изпращане на писмата е 6 декември, а награждаването ще се проведе на 15 декември в "Книгата".

За да се регистрира участие в конкурса, писмото трябва да се прати сканирано на имейл адреса на инициативата, а за допълнителни точки може да се изпрати по пощата, по куриер или лично да се занесе на адрес бул. "Васил Левски" 15, където има специална пощенска кутия. Писмата могат да са подписани, но за предпочитане е да са анонимни.

"Идеята се роди в Милано и този конкурс е нашият начин да я разпространим. Аз пишех нетрадиционни писма на хората в Италия и ги криех на разни места. Тук търсим същия ефект - да предизвикаме, да подтикнем някого да напише едно писмо до непознат човек", сподели блогърката в "България сутрин".

Тя обясни, че след това разпращат писмата на съответните читатели на случаен принцип.

"Има нещо много романтично и интересно в това да получиш писано писмо, защото в него има емоция. Тя се долавя дори и от шрифта. Неслучайно ние искаме да получим писмата, писани на ръка", коментира Димитър Тодоранов пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че в журито са Татяна Лолова, Жоро Тошев, Мария Лалева, певицата Белослава и Белослава Димитрова и е възможно Стефан Данаилов също да се включи.

Гледайте видеото с целия разговор.