България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

3D мапинг майсторите Марин Петков и Марин Димитров заминават за Берлин за Фестивала на светлините

Двамата вече са печелили този фестивал със свое шоу

27.09.2018 | 10:40 Редактор: Ивайло Николов
3D мапинг майсторите Марин Петков и Марин Димитров заминават за Берлин за Фестивала на светлините

От 5 до 14 октомври германската столица Берлин ще бъде преобразена от 150 3D мапинг продукции, а три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани именно от българи. Това ще се случи в рамките на Фестивала на светлините. 

Три светлинни спектакъла ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

Автори на шоуто са Марин Петков и Марин Димитров, които още днес заминават за Гермнания. Петков обясни, че специално за телевизионната кула ще използват и по различен подход.

"Работим с малко по-големи обекти, за да могат да бъдат видими от всяка точка в Берлин", разказа още той в студиото на "България сутрин".

Колегата му пък подчерта значението на конусовидната форма на телевизионната кула, което ще направи шоуто ще се извиси на по-голяма височина.

Марин Петков пък разказа още, че където и да се разхожда, винаги си мисли и оценява сградите колко подходящи ще са за евентуално 3D мапинг шоу.

"Триъгълникът на властта ми е мечта за проекция", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Марин Димитров пък допълни, че точно там шоуто може да стане грандиозно.

Двамата вече са печелили едно първо и едно трето място в състезателната част на фестивала в Берлин, а тази година са поканени и в специална част от Фестивала на светлините.

Вижте видеото с целия разговор.