България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Акцията "Бенчев и Очите" – целенасочен удар срещу БСП и ДПС, твърди политик

Всички партии в парламента са различни крила на БКП, каза Татяна Дончева

07.08.2018 | 08:56 Редактор: Иван Берберов
Акцията

Мнозина се вълнуват от хитовия летен сериал "Митьо Очите, Бенчо Бенчев и техните политически приятели". След като прекара ден в ареста, общинският съветник от квотата на БСП, известен с друг скандал за един "Ролс-Ройс", прокара своята версия за случилото се.

Веднъж той се оказа далечен познат с Димитър Желязков-Очите, веднъж се оказа, че милосърдно осигурил превоз на несебърския бос, защото бил болен, а за финал се оказа, че срещата му с Митьо Очите в Истанбул била случайна. 

"Всички политически партии са оплетени в тези казуси. Най-вече ГЕРБ. Те имат възможности да нанасят на своите политически противници удари, които да не могат да върнат. ГЕРБ имат най-големи възможности да реализират властта. Щетата за БСП и ДПС е очевидна и смятам, че е умишлено нанесена от ГЕРБ. Някой е казал на Митьо Очите да напусне страната. Той е изваден навън, за да хванат другите двама - Бенчо Бенчев и Несрин Узун. Близки до Очите в Националната сигурност са го информирали", заяви Татяна Дончева от "Движение 21".

Тя опита да разсее част от неяснотата около казуса Бенчев-Очите като изтъкна, че Митьо Очите няма какво да прави като консултант на охранителната фирма на Бенчо Бенчев. "Желязков не може да има фирма, тъй като има присъда. Очите не е известен като експерт по сигурността. Какво ли прави там?", добави Дончева. 

Органите на реда обявиха, че следва разширяване на разследването по казуса, но според госта в студиото това би довело до разводняване. 

"В момента в парламента всички са представители на една политическа сила – БКП. Различни нейни кланове и крила. Тези хора не се самоизбират. Българският народ има опрощаващо отношение. Той е сеирджия. Къде са по време на изборите тези, които плюват управниците? Българите гласуват за победителя, а не за тези, които ще отговорят на изискванията им", поясни политикът в "България сутрин". 

"Българският политически живот трябва да позволява на хората с идеи, но не с много пари, да могат да се включват в системата. Когато политиката се определя от парите, всяка политическа партия ще има нужда от някой Бенчо. Така се взимат медии, социолози и бизнесмени. Ако искаме нормална политическа система, то значително трябва да са намалят парите от предизборните кампании, които отиват за медии. Около 95% от разходите отиват за медии. Всеки трябва да има право и възможност да се състезава", категорична бе Татяна Дончева. 

За финал на разговора тя подчерта, че това, което се случва в България в последните десет години, предвещава катастрофа.

"Случващото се с футболния отбор "Левски", ще се случва и с държавата. Дилетантство", отсече лидерът на "Движение 21" пред Bulgaria ON AIR.