Очите влязъл в Турция с бус на Бенчев и спал в стая, запазена на името на общинаря

Прокуратурата трябва да реши дали общинският съветник е помагал на Димитър Желязков

06.08.2018 | 16:07 Редактор: Тодор Петров
Очите влязъл в Турция с бус на Бенчев и спал в стая, запазена на името на общинаря

Прокуратурата в Бургас трябва да реши дали общинският съветник от БСП Бенчо Бенчев е помагал на Димитър Желязков – Очите да се укрие в Истанбул. Тази сутрин Бенчо Бенчев беше освободен от ареста. На свобода са още бившият депутат от ДПС Несрин Узун и останалите, които бяха задържани.

Спецпрокуратурата продължава с обиските на домовете на хора, които се смятат за част от престъпната група за рекет, финансови измами и разпространение на наркотици на Митьо Очите.

Спецпрокуратурата е установила категорично, че Димитър Желязков е влязъл в Турция с бус, собственост на бургаския общинар Бенчо Бенчев. С тях са били още Нехрин Узун и Йовчо Домусчиев.

Желязков е отседнал в хотел в Истанбул в стая запазена на името на Бенчев. Всички тези доказателства вече са предадени на прокуратурата в Бургас. 

В началото на август спецполицаите атакуваха банда за рекет, финансови злоупотреби, палежи и други престъпления. 19 души вече са зад решетките. Не е изключено техният брой да се увеличи. За лидер на престъпната група е сочен Митьо Очите. В момента той е в ареста в Истанбул и се очаква да бъде екстрадиран, за да се изправи отново пред българското правосъдие.

Вижте още във видеото.