България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

СДС с критики към управляващите, дебатира коалиране

Мястото ни е в парламента, но то не е запазено, заяви Румен Христов

23.07.2018 | 09:28 Редактор: Тодор Петров
СДС с критики към управляващите, дебатира коалиране

Председателят на СДС Румен Христов обвини управляващите, че не са се справили в борбата си с чумата в Ямболско. Държавата не се справи, най-вече заради това, че не обясни какво следва от тази чума, заяви той пред Bulgaria ON AIR. 

Според Христов е трябвало да има карантина за региона, да бъде ограничен достъпът на автомобили хора, както и да бъде обяснено на хората на човешки език, че това е пътят и те ще бъдат обезщетени достойно.

Гостът в "България сутрин" каза още, че СДС е опозиция на управляващите, но отбеляза, че допирните точки с властта са кандидатстването в банковия съюз и еврозоната.

"Мястото на СДС е на политическата сцена и в парламента, но то не е запазено. Рано е да се каже дали СДС ще се яви на следващите избори самостоятелно, предстои дебат по темата. Много важни за нас са изборите за местна власт, към които ще фокусираме нашето внимание", заяви Румен Христов.

Запитан за коалиция с патриотичните партии Христов отговори, че този вариант също се обсъжда. Имат сполучливи действия, но имаме и критики към тях, подчерта той. Лидерът на СДС бе категоричен, че партията не би се коалирала с БСП и ДПС.