България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Босия: Готов съм да гладувам докрай!

Нещата, за които Николай Колев протестира са неадекватни, отсече в "България сутрин" Владимир Тодоров

06.07.2018 | 09:40 Редактор: Василена Василева
Босия: Готов съм да гладувам докрай!

Напрежение между полиция и протестиращи, недоволни с вериги, линейка и... продължаваща гладна стачка на Николай Колев-Босия срещу схема за продажба на шофьорски книжки.

Президентът Румен Радев и министърът на транспорта Ивайло Московски призоваха известния дисидент да прекрати гладната стачка с мисъл за живота му.

"Противозаконно са изпратили изпълнители, които не познават закона и не се интересуват от него. Те са подлоги на властта. Грубо нарушават Конституцията. Готов съм да гладувам докрай!", каза пред Bulgaria ON AIR Николай Колев-Босия.

Той започна своята гладна стачка на 13 юни в знак на протест срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта. Колев настоява за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и за разпускане на настоящия парламент.

"Системата за шофьорските изпити към днешна дата гарантира сигурност. Нещата, за които Босия говори са неадекватни, действията му не са никак на място и се опитва да предизвика съжаление посредством респекта, който обществото изпитва към него", коментира в студиото на "България сутрин" председателят на Асоциацията на пострадалите в катастрофи Владимир Тодоров.

Той посочи още, че всеки има право да протестира, но все пак обвиненията трябва да бъдат на място и истинни. 

"Има редица сериозни проблеми свързани с пътната безопасност, за които може да бъде изразено недоволство - това, че не се купуват достатъчно камери, че от първи до десети клас не се учи пътна безопасност, че по българските пътища има множество дупки и загиват хора", отсече Владимир Тодоров.

По думите му твърдението, че в момента в България човек може да си закупи свидетелство за управление на МПС е непознаване на ситуацията.

Вижте повече във видеото!