България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Възвишение" попадна в колекцията от български филми на HBO GO

За мен е чест, това е голямо събитие, посочи режисьорът на лентата Виктор Божинов

02.07.2018 | 10:16 Редактор: Тодор Петров

От вчера в колекцията от български филми на онлайн платформата HBO GO може да гледате и най-популярния роден филм за последните 7 години "Възвишение". За момента българските филми в платформата са 19.

"Логичното място за показване на най-успешния български филм за последните 7 години е HBO. Основната новина е, че се говори за българско кино, че намира място в каталога на световен бранд като HBO", коментира регионалният мениджър на HBO за България Димитър Нойков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му "Възвишение" е заглавие, което заслужава да бъде лидер на тази група от филми, които платформата предлага.

"За мен е чест, че нашият филм стана част от тази селекция, това е голямо събитие. Отдавна твърдя, че българското кино има нужда от своя онлайн дом. Много е важно да извървим пълната гама от възможности "Възвишение" да достигне до зрителите. Най-естественият начин е да се търси онлайн възможност за показване", каза режисьорът на филма Виктор Божинов в "България сутрин".

Преди дни той откри в Рим празника на българското кино. По думите му публиката е приела много радушно филма, а две зали не са стигнали да поберат желаещите да присъстват. Виктор Божинов посочи още, че филмът е предизвикал много сериозна дискусия сред присъствалите.

"Киното отстъпва на това, което ние познавахме като телевизия. Говорим за това човек сам да контролира съдържанието, което го интересува", каза още Димитър Нойков.