fallback

Михаил Миков към БСП: Кресчендото не увеличава аргументите!

Бившият лидер на социалистите коментира предстоящия вот на недоверие към управляващите

18.06.2018 | 10:00 Автор: Лазарина Колчагова

В сряда предстои да бъде внесен вотът на недоверие към управляващата партия ГЕРБ от страна на опозицията БСП. Вотът е за провал в сектор "Сигурност". 

"Високият тон на Нинова създава усещане за противопоставяне, но не дава аргументи за доверие в обществото. Истинската подкрепа на гражданите се получава само с идеи, не с кресчендо", каза в студиото на Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър и бивш лидер на БСП Михаил Миков.

Той нарече "парадоксално" подкрепянето на позицията на ГЕРБ за българската армия и последвалото през следващата седмица внасяне на вот на недоверие за сектор "Сигурност".

"Мотивите за вота все още нямат публичност. Вотът трябва да мине през предварителна фаза, да се подготви", каза Миков.

Бившият вътрешен министър изрази мнение, че в краткосрочна перспектива поведението на управляващите и опозицията би довело до апатия на хората към политиката. 

"Даже във високия тон ГЕРБ и БСП започнаха да си приличат. ГЕРБ така се появиха на политическата сцена. Политиката на президента Радев е на разграничение", каза още той в "България сутрин".   Във връзка с хипотетично заявяване на по-активна политическа роля на президента, бившият председател на БСП каза, че ще стане ясно в края на президентския мандат дали той ще реализира проект за активно политическо участие. 

"Смятам, че президентът Радев умело балансира, а управляващите биха го етикетирали към опозицията", уточни Миков.   Михаил Миков заяви, че отношенията в управляващото мнозинство не дават достатъчно аргументи да се очакват предсрочни избори. Той допълни, че управляващите имат за цел да реализират властта си на базата на сегашния парламентарен съюз. 

Гледайте видеото с целия разговор!

fallback
Още от България сутрин
fallback