ГЕРБ и БСП - състояние, влияние, перспективи

Обещания иреалности за Западните Балкани

16.06.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
ГЕРБ и БСП - състояние, влияние, перспективи

За ГЕРБ всеки следващ ден е обновен рекорд на “Гинес” за най-продължително пребиваване в изпълнителната власт след промените от 1989-та година. На този фон опозиционната БСП прави много опити да се организира и отстоява различен тип политика. Избирателите у нас може би свикнаха и се примиряват, че в страната продължава да няма открояваща се политическа, икономическа и обществена алтернатива на ГЕРБ. Какви са прогнозите и оценките за сегашното състояние на ГЕРБ и БСП? Как и защо те доминират толкова силно над останалите парламентарно представени партии? Какво да очакваме от бъдещето, след като и ГЕРБ, и БСП са в криза?

Има няколко безспорни причини, които рязко отдалечават приемането на страните от Западните Балкани в Общността: темпото на реформите и стабилизирането на шестте държави е незадоволително; очевидна е умората от досегашните разширявания, Евросъюзът е прекалено зает със своите сложни проблеми, за да има сили и условия в близко бъдеще за ново разширяване. Какво да очакват Западните Балкани - по- тясно обвързване или пълноправно членство в Европейския съюз? Не е ли по-добре да се даде честна и точна перспектива реално кога и какво могат да очакват хората и държавите от Западните Балкани? Политологът Стефан Георгиев и икономистът Георги Вулджев коментират тези и още теми в “Q& A”  по Bulgaria ON AIR

Във втората частна предаването с отговори на горещи теми влизат Станислав Иванов от ГЕРБ и Николай Тишев от  “БСП за България”.


Втора част гледайте тук >>