България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Делян Димитров: 630 паунда струва отговорът на съдиите в "Гинес"

3 месеца чакаш за да ползваш безплатната опция в организацията на рекордите, каза световният шампион

15.06.2018 | 10:18 Редактор: Лазарина Колчагова
Делян Димитров: 630 паунда струва отговорът на съдиите в

Еднократният световен шампион по паркур, каскадьор и треньор по гимнастика Делян Димитров прави няколко поредни опита да запише рекорд на "Гинес", които не се увенчават с успех заради трудното изпълнение на изискванията.

"Първият ми рекорд не беше зачетен, защото съдиите не бяха квалифицирани - не бяха гимнастици.
Има указания как да се постигне един рекорд, но те са много общи. Спецификите научаваш впоследствие. Отговор от съдиите получаваш ако си платиш 630 паунда, а чакаш 3 месеца за да ползваш безплатната опция", обясни шампионът в "България сутрин".

Делян Димитров разказа, че в имейлът който му върнали от последния му опит за участие в рекордите "Гинес" пишело, че тежестта трябва да бъде измерена преди и след рекорда, а по думите му това е практически невъзможно докато упражнението се изпълнява.

Еднократният световен шампион и треньор по гимнастика демонстрира в студиото на Bulgaria ON AIR рекордния си гимнастически опит, както и "стойка на ръце".

В работата си с деца, Делян обръща внимание на скречинга и добрата загрявка.

"Трябва да знаеш правилният начин на трениране, за да постигнеш добри резултати. С децата се опитвам да правя тренировките забавни, искам да им бъда добър приятел", каза още той.

Гледайте целия разговор във видеото!