България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Исторически успех в таекуондото: Калоян Бинев стана европейски шампион

Той триумфира в категория до 63 кг, след 5 победни срещи и невероятен финал

13.06.2018 | 10:16 Редактор: Василена Василева
Исторически успех в таекуондото: Калоян Бинев стана европейски шампион

Пет победи и категоричен златен медал за Калоян Бинев на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Пловдив. Той триумфира в категория до 63 кг, след 5 победни срещи и невероятен финал.

Първата победа беше служебна, а следващите три - над представители от Македония, Турция и Русия. На финала Калоян спечели в последните секунди с 2 точки преднина и резултат 11:9 след изключително оспорван двубой с участник от Германия.

Пред Bulgaria ON AIR Калоян сподели, че подготовките му са свързани с много лишения и за един професионален спортист е необходима строга дисциплина.

"Когато имаш цел няма как да правиш каквото си поискаш. Нужно е да се фокусираш само и единствено върху нея и да дадеш всичко от себе си", каза още той в студиото на "България сутрин".

Мултиевропейските игри са първото по рода си Европейско първенство, което е отворен турнир и право на участие имат състезатели от цял свят. Това прави родните медали изключително ценни и стойностни, тъй като освен европейска титла, състезателите ни имат повод да се гордеят и с голямата конкуренция от цял свят, която преодоляват. 

Вижте повече във видеото!