България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Огромни кратери, кал и празни обещания... Сливнишкият регион на протест!

След поредица от сигнали за огромни дупки и бездействие, търпението на хората се изчерпа

06.04.2018 | 08:25 Редактор: Василена Василева
Огромни кратери, кал и празни обещания... Сливнишкият регион на протест!

Търпението на живеещите в сливнишкото село Гълъбовци приключи. След поредица от сигнали за огромни дупки на пътя и на празни обещания на министри и на политици за ремонт, днес те излязоха на протест.

Преди време хората запретнаха ръкави и сами започнаха да запълват зеещите като кратери дупки с тухли и камъни.

"Настояваме цялата пътна инфраструктура в Сливница и региона да бъде възстановена, тъй като състоянието ѝ е окаяно. Някои дупки са в размер на 30-40 см. От около 12 години ни се обещава, че ще започнат ремонтни дейности. И до днес обаче това не се случва", каза организаторът на протеста Добромир Чолаков.

Протестиращите споделиха притесненията си, че лошите пътища създават предпоставки за сериозни пътни инциденти.

"Всеки ден се случва по някое леко произшествие. Всички карат в насрещното, защото просто няма друг начин. Защо обаче трябва да да се стигне до най-лошото, за да се вземат мерки", коментираха още те.

Хората от Сливница и региона посочиха още, че са изпратили информация с исканията си до премиера Борисов. За проблема са информирани както областното управление на АПИ, така и всички компетентни институции.

Пред Bulgaria ON AIR те бяха категорични, че ако не бъдат предприети мерки, са готови да организират по-мащабен протест и да затворят главния път София-Калотина.

Вижте повече във видеото!