България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

И днешното политическо меню предлага: Скандали! Но докога?

Има ли я стабилността в държавата, коментират Кънчо Стойчев и Михаил Константинов

07.03.2018 | 08:58 Редактор: Иван Берберов
И днешното политическо меню предлага: Скандали! Но докога?

Истанбулска конвенция, ЧЕЗ, убийство при обир в Пловдив, редица оставки, лъвчета от Разград, НЗОК, обиден патриарх и консул в Турция, който не отпразнува 3 март… тези и още скандали тресат държавата и народа ни през първите два месеца на годината. Днес са насрочени протести против правителството в цялата страна.

"Хубавото от тези скандали е, че видяхме, че има народ. Сега се протестира за всичко. Властта трябва да знае, че ѝ свърши спокойствието. Не може група от откъснати бюрократи да взимат решения за съдбата на народа. Ако не си вземат поука от тези скандали – нищо добро не ги чака", подчерта политическият анализатор Михаил Константинов.

В студиото на "България сутрин" той добави, че ГЕРБ и БСП не са единствените политически сили.
 
"Както са озверели хората, така с удоволствие биха гласували за нещо ново", категоричен бе  Константинов.

"Когато сравнително малки поводи водят от огромен обществен отзвук, това означава, че някой се опитва да държи капака на кипящия чайник. И дори да може засега да го задържи, той рано или късно ще гръмне. Това, че не се вярва на властта е символ за много дълбок проблем. Колкото повече управляващите дрънкат за успехите си, толкова по-зле за тях", изтъкна пред Bulgaria ON AIR социологът Кънчо Стойчев.

За финал на разговора гостите насочиха аналитичния си взор към процесите в Европа, но за повече детайли гледайте видеото!