България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кой скара премиер и президент?

Задочният сблъсък между Борисов и Радев би могъл да доведе до предсрочни избори, категоричен бе бизнесменът Димитър Тадаръков пред Bulgaria ON AIR

19.02.2018 | 08:26 Редактор: Василена Василева
Кой скара премиер и президент?

"Сега определено не е моментът да се разиграва театър от страна на премиер и президент. Задочният сблъсък, до който двамата стигнаха не ме изненадва изобщо, но България има нужда от стабилно правителство, особено по време на европредседателството", отбеляза в студиото на "България сутрин" бизнесменът проф. Димитър Тадаръков по повод острите обвинения, които Борисов и Радев отправиха един към друг в края на миналата седмица.

Припомняме, че повод за това стана интервю на министър-председателя, в което той обвини началника на кабинета на президента Иво Христов, че е основен виновник за напрежението между правителството и президентската институция.

А малко по-късно реагира и президентът и припомни, че Борисов е получил "коледен подарък" с пълната, безрезервна подкрепа от Ахмед Доган.

"Не мога да си обясня как премиерът стигна дотам, че да дискутира действията на началник на кабинета на българския президент и то с непроверена и неточна информация. И от друга страна президентът пък да обсъжда въпроси с невярна информация, свързани с премиера", подчерта Димитър Тадаръков.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че една подобна ситуация несъмнено би могла да отключи провеждането на предсрочни избори в страната. По думите му, ако Борисов и Радев не се приземят и не намерят общ език, на който да се разберат и да работят в името на народа, ситуацията няма да се промени и подобни "циркове" ще продължат и занапред.