България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Докъде стигат абсурдите в ежедневието на човек? Разказва "Оксиморон. Нечовешки роман"

Известният български писател и хуморист Михаил Вешим с нова книга

14.02.2018 | 09:07 Редактор: Василена Василева
Докъде стигат абсурдите в ежедневието на човек? Разказва

Известният български писател и хуморист Михаил Вешим се завръща с нов роман. Освен разпознаваемият фин хумор, с който авторът е пословичен в "Оксиморон. Нечовешки роман" Вешим разкрива една по-различна страна на своето писане, която отвъд хумора провокира повече размисли за компромисите. 

"Оксиморон всъщност идва от древногръцки и означава едновременно остроумен и глупав. Каквито сме и българите доста често", разказа с усмивка в студиото на "България сутрин" авторът.

Михаил Вешим сподели също, че книгата му представлява роман гротеска или един "абсурден роман", а ситуациите и образите в него са изключително деформирани.

Главните герои на романа са немският брак Хектор фон Кройценберг – породисто и особено скъпо куче, и езиковедът Духомир Пенев, който има нелеката задача да научи Хектор да говори български език.

"Абсурдът обаче непременно трябва да следва логиката. Да бъде така подготвен, че читателят да му повярва", подчерта писателят.

А докъде стигат абсурдите в ежедневието на обикновения човек и (не)обикновеното му куче? Отговорите можете да откриете на страниците на "Оксиморон. Нечовешки роман".