България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нагъл обир: Младежи наемат апартаменти с цел кражба!?

В социалните мрежи излезе пост, в който се упоменава името на един от извършителите с прикачен видеозапис

05.02.2018 | 12:57 Редактор: Василена Василева
Нагъл обир: Младежи наемат апартаменти с цел кражба!?

Група младежи извършва нагли обири на апартаменти, предлагани под наем за краткосрочно настаняване. Информацията стана известна след пост в социалните мрежи, в който се упоменава името на един от извършителите - Емилиян Йорданов.

В публикацията си Красимира Хаджииванова съобщава името на момчето, което е било подпомагано от още един младеж и две момичета докато изнасят телевизор от апартамента ѝ. Прикачен е и файл с видозапис от кражбата.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров се срещна с набедения Емилиян Йорданов. Пред камерата ни той разказа, че всичко се е случило, тъй като заедно със съучастниците му са взели заем от 5000 лв, който е трябвало да върнат.

"Човекът, на когото дължахме парите ни заплаши, че ако не му ги върнем ще ни потроши от бой. Затова, когато даде идеята за обира на апартамента се съгласихме. Това, което въпросната г-жа Хаджииванова обаче твърди, че употребяваме алкохол и наркотици, не е вярно", разказа Емилиян.

Той отрече и твърдението, че са извършвали и друг път подобни престъпления.

"Всичко се случи само веднъж. Ние не сме престъпници. Днес ще отидем на разпит в полицията и сме готови да си понесем последиците. Осъзнаваме, че стореното от нас не беше правилно и искрено се разкайваме за действията си", отбеляза още Емилиян Йорданов.

Когато собственикът на апартамента разбрал за кражбата, заплашил момчетата със саморазправа, разказват още те. Според авторката на публикацята във Facebook обаче младежите заплашили собственика на жилището, че ще счупят крайниците му, а не той тях.

А след появата на момчетата в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, в телевизията се обади жена. Тя твърди, че на 31 януари е станала жертва на въпросните младежи, които задигнали и нейния телевизор. 

Снощи двете момчета не са спали в домовете си, защото родителите им ги изгонили. Младежите отседнали при приятели в столичния Студентски град. 

Обновена в 12:30 ч.

Вижте повече във видеото!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Vesela_An
преди 6 години
Един въпрос само. Защо вместо с това живо оправдание за ползата от абортите не се свързахте с полицията, за да ви обяснят защо вместо в ареста тази светла личност се разлага на топло в студиото ви?! Сигнализирай за неуместен коментар