България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Крум Савов: Най-важното за Григор Димитров сега е да се оправи

Асен Григоров пък е на мнение, че на турнира в София ще има други качествени играчи

30.01.2018 | 10:07 Редактор: Ивайло Николов
Крум Савов: Най-важното за Григор Димитров сега е да се оправи

Най-важната цел за Григор Димитров и неговия щаб в този момент е той да се оправи и излекува, защото му предстоият изключително важни турнири и защитаване на точки. Това е мнението на спортния журналист Крум Савов. Според него участието на Григор Димитров на турнира Sofia Open е под сериозен въпрос.

"Това, че дойде без треньора си, дойде толкова много по-рано, всички тези неща навеждат на мисълта, че по-скоро нагласата му е да не участва', коментира Савов в студиото на "България сутрин". Той подчерта още, че всъщност турнирът в София е бил направен за самия Григор Димитров и ще бъде неприятно, ако любимецът на българската публика пропусне две от трите издания до този момент.

Според Асен Григоров е нормално да имаме очаквания към Григор Димитров, а дори и без световния номер 4, на надпреварата в зала "Арена Армеец" в София ще има много качествени играчи.

"Жил Мюлер примерно ще дойде. Той победи Надал в уникален 6-часов мач на Уимбълдън", каза Григоров пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът обясни, че е нормално Григор Димитров да бъде натоварван с много очаквания, но пък няма как и той да спечели всеки турнир. Гостите увериха също, че федерацията ни по тенис работи много усърдно за да подготви турнира Sofia Open, а според Крум Савов на надпреварата почитателите на тениса ще могат да видят много качествена игра. Въпреки всичко обаче Савов вярва, че Григор Димитров ще вземе участие в турнира.

Вижте още във видеото!