Григор Димитров: Участието ми на турнира Sofia Open е под въпрос

Тенисистът добави, че е играл с контузия в рамото на Australian Open и не иска да дава напразни обещания

27.01.2018 | 13:14 Редактор: Велислав Филипов
Григор Димитров: Участието ми на турнира Sofia Open е под въпрос

Ракета №1 на България Григор Димитров разкри на пресконференцията си в София, че е играл с контузия в рамото на Australian Open. Той добави, че именно заради това не иска да дава напразни обещания, че ще защити титлата си на турнира в столичната зала "Арена Аремеец".

"Турнирите в Австралия са едни от най-добрите да влезеш в добра обстановка за сезона. Имаше доста тежки срещи с мачбол. Постепенно започнах да влизам отново във форма, но доста се изморих и това е голям фактор. Със сигурност можех да играя по-добре, но не бях на нивото от края на миналата година.", каза Григор.

По думите му почивката след края на миналия сезон е била доста кратка и той не е успял да се възстанови напълно.

Относно започващия на 5 февруари турнир Sofia Open заяви: "Още не съм видял кой ще играе, но това е без значение. Гледаме мач за мач. Винаги има напрежение, изисквам повече от себе си, но има случаи когато тялото просто не иска", уточни Димитров.

Той отбеляза, че по време на мачовете на Australian Open е играл с контузия и силни болки в рамото.

"Рамото ме болеше и трябваше да намеря начин да се възстановя. Здравето е най-важното нещо и не искам да играя, ако не съм готов на 100%. В последните три срещи имах изключителни болки. Не можеш да вървиш срещу тялото си и не искам да давам празни обещания за София", разкри Гришо.

Относно ранглистата той бе категоричен: "Защо да не стигна и по-напред? Продължаваме напред със сигурност. Вълнувам се изключително много, но годината е дълга и е нормално да има спадове. Има много фактори, за да не се получават нещата. Не мисля, че играх добър тенис в Австралия, но имах добри резултати", завърши тенисистът.