България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Протестите за Пирин са политически, няма екология, настоя Юлий Москов

Решението за застрояване на Банско е незаконно, твърди блогърът Асен Генов

26.01.2018 | 08:16 Редактор: Тодор Петров
Протестите за Пирин са политически, няма екология, настоя Юлий Москов

За шести пореден път граждани излязоха на протест в защита на Национален парк "Пирин". Вчера шествия се проведоха в общо 11 държави. Протестиращите поискаха оставката на екоминистъра Нено Димов, както и да бъде отменено решението за застрояването на Пирин. Темата в "България сутрин" коментирахме с журналиста Юлий Москов и блогъра Асен Генов.

Гостите започнаха дискусията с личностни нападки и обвинения в конфликт на интереси. Москов попита Генов кой му плаща за да протестира, а той настоя, че не е взел от никого и стотинка.

"Решението за застрояване на Банско е незаконно. Първо трябва да се отмени. Решението трябва да ограничи всякакъв друг строеж и да разреши само този на втория лифт. Очевидно е, че става въпрос за други интереси - няколко милиона в имоти за застрояване на Банско. Протестът е срещу монопол, поддържан от държавата", обясни Асен Генов.

"Къде е екологията тук? Това е чиста политическа кампания! Като се опитат да се явят на избори кантарът не ги лови и се опитват с тези протести на следващите избори да го докарат до 1%. Как си представят тези хора демонополизацията? В кабинката едната седалка е на един, а другата - на друг?!", отговори Москов на твърденията на Генов.

Журналистът подчерта, че според доклад, отчитащ глобалния индекс за развитие на околната среда, изработван от едни от най-престижните университети в света, през 2010 г. сме били на 65-о място, а през 2016 г. - на 43-о място. 

"Сега сме на 30-о място в света по добро развитие на околната среда", настоя Москов пред Bulgaria ON AIR и добави, че индексът наблюдава 180 държави в света.

"Все още нищо не се е случило - нито добро, нито лошо. Тези хора спекулират, че щяло да се случи, плачат за нероден Петко. Тези са нецивилизовани варвари", каза още журналистът.

Асен Генов пък посочи, че втората кабинка в Банско щяла да струва около 50 млн. лева, което надхвърляло почти двойно концесионната цена и според него трябва да има нова концесия.

Вижте още по темата.

 


5
0 rate up comment rate down comment 0
dosio
преди 6 години
аз не знам дани някой преброй обидите на Москов, и дали някой ще го глоби и осъди за езика, който си позволява по телевизията? обществото не сме невежи и ***!? Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Любомир Георгиев
преди 6 години
Ами...по-добре в България да има повече *** и грънчари като Асен Генов, отколкото професионални журналисти като този Юлий Москов или физици като Нено Димов. Браво Асене! Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Daniela Koleva
преди 6 години
Юлий Москов, носител на Златен скункс, в какво качество е поканен да коментира казуса Банско? Ценя спомените му от 1983 г., но към днешна дата не изглежда на място по темата. Освен това грубостите не са в услуга на рейтинга на предаването. BiT няма ли авторитет да покани по-авторитетен събеседник? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Victor Lilov
преди 6 години
Кому е нужна тази гледка? Подобно "зрелище" на първо място е унизително за вас, като медия, унизително е и за вашите зрители, както и за всеки с желание да получи реална, смислена информация. Нима мислите, че човек като Юлий Москов може изобщо да има някакъв публичен авторитет и нима сте се надявали, че той ще се държи като рационален възрастен човек, притежаващ рационални аргументи? Жалка клоунада от която единствените губещи сте вие и информираността на публиката ви. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
margarita_krasteva@a
преди 6 години
Препоръчвам на всичките си приятели и хората, които следят публикациите ми, да изгледат това видео.ЗАЩО:1. Ясно показва нивото на ТВ журналистиката у нас. С единствената цел да има скандал, "рейтинг" му викат иначе, се цели да се канят хора, които може "да се скарат" в ефир.Ако се стигне до скандал "продуцентите", с извинение, потриват ръце, хилотят се и много се кефят, че са си свършили работата.Моят коментар по тази точка:Нищо не свършили, мили мои. Ни-щи-чко. Отчаяли сте още няколко десетки/стотици/хиляди човека да ви гледат. И не само вас. Отказали сте ги да ги гледате. И, не, няма нужда да се правите в стил "ама дайте да не се нападаме, тука за друго сме се събрали". Вие ен сте събрали тези хора там за да информирате зрителите си. Ако ги бяхте поканили за това нямаше да имате толкова манипулативно заглавие в сайта си след това, каквото е сегашното.2. Ясно показва нивото на защитниците на правителството/Юлен/Георгиус Георгиу/ ***.Кресливи ченгета, долнопробни мутри, манипулатори, хора, които не могат да си служат с факти и по тази причина обиждат хора.Имам и още какво да напиша, но честно казано - нямам желание. Видеото казва всичко. Миро Сигнализирай за неуместен коментар