България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фурор: "Гълъбо" на Миро изпревари "Нова година и "Моя страна"

Баладата оглави класацията "Стоте най-любими песни за празнуване"

04.01.2018 | 10:56 Редактор: Василена Василева
Фурор:

Баладата "Гълъбо" на Миро оглави класацията "Стоте най-любими песни за празнуване" на "БГ Радио". Лиричното парче с изключително красив текст изпревари класиката "Нова година" на Богдана Карадочева и Васил Найденов, летния парти химн на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" - "По-полека", златния шлагер "Моя страна" на Емил Димитров и "Приятели" на "Тоника".

"Песента е много интимна. Когато хубавата мелодия се съчетае и с хубави думи, тогава вече творбата става съвършена и директно влиза в сърцето и душата на човек", сподели в студиото на "България сутрин" композиторът Вида Пиронкова.

Тя сподели, че "Гълъбо" всъщност е посветена на нейния син.

"За моя 50-годишен живот установих, че най-чистата любов е между майката и нейното дете. Няма по-божествено, по-съвършено и необременено с други емоции чувство", допълни Вида Пиронкова.

Миро участва в "Стоте най-любими песни за празнуване" с още две заглавия, а като част от "Каризма" с още три и така се превръща в безапелационен любимец на меломаните. 

Васил Найденов и Богдана Карадочева, самостоятелно и в дуетни песни, намериха място в класацията с по 5 заглавия, следвани от Тоника и Тодор Колев - с по 4 песни. 

Селекцията на парчетата е базирана на над 1200 гласа на слушатели, отчетени от медията в периода до 22 декември.

 Вижте повече във видеото!