България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кралската двойка Хари и Мегън - по-близо до народа от Уилям и Кейт

Според журналиста Станислав Дочев "нещата в монархията се разчупват"

29.11.2017 | 09:22 Редактор: Велислав Филипов
Кралската двойка Хари и Мегън - по-близо до народа от Уилям и Кейт

Принц Хари обяви официално годежа си с американската актриса Мегън Маркъл, а двамата са заедно от близо година. Британският престолонаследник заяви, че е предложил брак на приятелката си и тя е казала заветното "Да".

Според журналиста Станислав Дочев Хари и Мегън ще бъдат двойката, която е по-близо до народа, за разлика от Уилям и Кейт, които са доста по-консервативни.

"Нещата в монархията се разчупват и вече се забелязват символи, които обединяват властта с народа, а не обратното", каза журналистът в студиото на "България сутрин".

"Това, че Хари се жени за разведена девойка не значи, че е първият такъв. По-интересното е, че се жени за американка. След като годежът се обяви официално, медиите в САЩ излязоха със заглавия: "Нашето момиче стана първа дама", каза още Дочев.

Гостът отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че в България хората обичат скандалите и пиперливото, а във Великобритания не е точно така. 

"Само преди около месец на неофициална среща Меган се запозна с кралица Елизабет. Срещата е била неформална, за да се разчупят ледовете между двете дами", отбеляза той. 
 
Журналистът смята, че Кейт ще предаде всички научени "уроци" от двореца на Мегън, а за бъдещата кралска двойка предстои да се говори и изпише много.