fallback

Мира Радева: Димитър Главчев не е жертва, никой не е женен за поста си!

Валери Симеонов предупреждава ГЕРБ да внимава с "тайната си любов" с ДПС, коментира още Арман Бабикян

20.11.2017 | 09:11 Автор: Жанета Нейкова

Димитър Главчев не е жертва, никой не е женен за поста си. Такова бе мнението на социолога Мира Радева в студиото на "България сутрин" по повод оставката на председател на Народното събрание.

Шефът на парламента Димитър Главчев се оттегли. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председателя на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

"Главчев е изпуснал нервите си, както каза премиерът. Той не е реагирал адекватно и плати цената за това", поясни Радева.

Вицепремиерът Валери Симеонов даде изявление в медиите, в което твърди, че Борисов се държи като "самовластен властелин, който управлява и парламента. Тримата лидери на Патриотите сме възмутени. Ако премиерът иска малцинство - няма проблем", отсече Симеонов.

Това изказване постави въпроса пропуква ли се коалицията, на който политическият PR Арман Бабикян отговори: Не, тя няма други големи шансове.

Според госта на Bulgaria ON AIR думите на вицепремиера са предупреждение ГЕРБ да внимава с "тайната любов" между нея и ДПС, Обединените патриоти подчертават важността на своята роля.

"Патриотите също нямат шанс без Борисов да се окажат на власт", твърди експертът.

Цялата дискусия вижте във видеото. 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback