България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Симов: Вътрешната опозиция е полезна за БСП

Да говориш за собсвените си проблеми не е предпоставка за крах, категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR

07.11.2017 | 09:07 Редактор: Василена Василева
Александър Симов: Вътрешната опозиция е полезна за БСП

В БСП винаги е имало вътрешна опозиция. Конгресът, който левицата проведе беше полезен, тъй като разговорите за вътрешните противоречия в партията се отлагаха многократно, а бяха крайно необходими. Не мисля, че на заседанието бе изказано всичко, но беше важно да стане ясно има ли и какво е делението на социалистите. Това обясни в студиото на "България сутрин" депутатът от БСП Александър Симов.

"Ние все още пазим демократическите си инстинкти. В момента, в който се появи някакво противоречие в дадена формация, то това не сочи непременно нейната слабост. По-скоро го тълкувам като сила, тъй като възможността да говориш за собствените си проблеми не е предпоставка за крах, а показва, че знаеш какво ти пречи и как да продължиш напред", категоричен бе той.

Във връзка с исканията за внасяне на вот на недоверие, за които левицата ще започне разговори с парламентарните групи на ДПС и "Воля", Александър Симов заяви, че нормалните парламентарни действия са именно да бъдат намерени поддръжници, които да подкрепят вижданията на БСП.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че още от встъпването в длъжност на кабинета "Борисов 3" БСП е декларирала, че ще подкрепя всички действия с европредседателството ни, защото за България то е важно.

"Тогава обаче поставихме едно съществено условие - политиката да се прави прозрачно вътре в парламента, а не някъде отвън. Такова нещо обаче не се случва. Парламентът се опитва целенасочено да бъде неглижиран, да бъде превърнат в говорилня на представителите на т.нар. радикално крило на ГЕРБ без реално съдържание и смисъл", отсече Симов.