България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Таксиметрови шофьори на протест заради данък "такси"

Представителите на бранша искат налогът бъде преразгледан

26.10.2017 | 10:47 Редактор: Василена Василева
Таксиметрови шофьори на протест заради данък

Таксиметровите шофьори излизат на протест заради високия данък "такси", който трябва да плащат и за начина, по който таксата се събира. Представителите на бранша са недоволни, че парите, чиято цел е била да се облагороди работната среда, в това число да се подобри състоянието на стоянките, тоалетните и инфраструктурата, са потънали в небитието.

"Очаквахме, че властимащите ще предприемат мерки, тъй като днес изтича срокът за обсъждане на въпросния данък. Той обаче не бе включен в дневния ред на правителството. Не смогваме да покрием всички разходи, но държавата се интересува единствено от това как да си събере парите", отсече пред Bulgaria ON AIR Ивайло Джанати oт Синдикален съюз "Сила".

По думите му липсва формулировка, която да дава ясна представа защо размерът на данък "такси" е поставената от общината сума. 

С протестните действия таксиметровите шофьори целят да предизвикат свикване на извънредно заседание, на което данъкът да бъде преразгледан.

Вижте повече във видеото.


2
2 rate up comment rate down comment 0
Miroslav Yordanov
преди 6 години
Именно,защото ги дърпат само да внасят пари за какво ли не - данък такси,разрешителни от общината,два пъти на преглед в годината,психотестове,допълнителна застраховка места пътници,подръжка на колите,ако има и лизинг още отгоре,консуматив към офиса и още какво ли не.Как да се обличат от магазини за дрехи втора употреба и от битака... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
tralala1955@abv.bg
преди 6 години
Вижте само как изглеждат 80% от българските таксиметрови шофьори - да те е страх и гнус да влезеш в колата! Небръснати, неопрятни, лятно време по шорти и джапанки, или пушат вътре, или миришат...А колите им? Повечето стари, без климатик, лятото се опичаш вътре, вътре прашно...Изобщо, претенции имат много и големи, също като вечно недоволните и протестиращи полицаи - един не можеш да видиш по улиците - изчезнаха... Сигнализирай за неуместен коментар