България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На стаж във футболна Испания: Ицо Янев черпи опит от Любо Пенев и Унай Емери

ЦСКА е един и играе на "Българска армия", категоричен е бившият треньор на "армейците"

05.10.2017 | 07:25 Редактор: Тодор Петров
На стаж във футболна Испания: Ицо Янев черпи опит от Любо Пенев и Унай Емери

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев бе на стаж в Испания. Заедно с Владимир Манчев проучиха методите на "Хетафе" и "Валенсия". Двамата се срещнаха с мениджъра на богаташите от ПСЖ Унай Емери, както и с треньора на втория отбор на Валенсия - Любослав Пенев.

За посещението си в Испания и защо иберийската държава е световна футболна сила, Янев разказа пред Bulgaria ON AIR:

Видяхме отноешениe, което в България трудно може да видим и професионализъм, който е издигнат до почти съвършено ниво. Имахме възможност да гледаме подготовката на "Хетафе" преди мача с "Валенсия" - дерби, което за тях е от голямо значение. Отношението на всеки един в клуба беше на много високо ниво.

Христо Янев е впечатлен от факта, че случващото се в първия отбор може да бъде видяно като организация също във втория тим, в детския и женския състав на клуба. 

"Обръща се изключително голямо внимание на подрастващите. Условията, които имат нямат допирни точки с това, което се случва в България - база, екипировка, терени, фитнес оборудване", отбеляза още младият специалист.

Янев е категоричен, че ЦСКА върви в правилна посока и че червеният гранд е на стадион "Българска армия". 

"Приятно е да видим, че ЦСКА започва да връща силата, която хората познават, връща и феновете по стадионите. Стадионите са пълни, защото ЦСКА играе добър футбол.  ЦСКА е доказана марка в България и това, което се прави в момента за развитието на клуба, е похвално", коментира Янея за любимия си отбор.

Вижте цялото интервю във видеото!