България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Цвета Караянчева: Делян Добрев е нужен в парламента!

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че професионализмът на депутата му е изиграл лоша шега

04.10.2017 | 08:56 Редактор: Василена Василева
Цвета Караянчева: Делян Добрев е нужен в парламента!

Днес парламентът ще гласува оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който поиска да напусне Народното събрание след скандалите в Хасково. 

Снощи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че групата все още няма обща позиция затова дали ще приеме оставката и предстоят дебати преди гласуването в пленарна зала.

Пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева категорично обяви, че ще гласува "против" оставката на Добрев.

"Той ни е нужен. Изключителен професионалист е, разбира от работата си, етичен и честен е. И точно този негов професионализъм му изигра лоша шега, защото някой някъде иска в енергетиката да се върнат същите неща, които бяха налице преди години", посочи Караянчева.

По думите ѝ действията на Добрев са спонтанни.

"Това, което направи депутатът от "БСП за България" Елена Йончева и всички подробности, които обиколиха медиите му влияят и провокират", допълни още Цвета Караянчева.

Припомняме, че Йончева цитира разследвания, в които се твърди, че шефът на финансовата комисия в Хасково Даниел Гаргов, който е съпруг на братовчедка на Добрев - Росица Гаргова, има участия във фирми, които печелят обществени поръчки в общината.

Делян Добрев обяви, че подава оставка след среща с премиера Бойко Борисов в неделя сутринта. Депутатът казал на лидера на ГЕРБ, че ще напусне политиката, тъй като не иска скандалът да тежи на правителството, както и че няма смисъл да обяснява, че "няма сестра", защото се уверил, че вече не е почтен в очите на хората.

Няколко дни преди това се разбра, че роднини и приятели на Добрев работят в община Хасково, което по думите му било "дрийм тийм". В писмо до Борисов кметът Добри Беливанов, от когото ГЕРБ сне политическото си доверие обаче обвинява областния координатор на партията в кадруване. Скандалът бе наречен от БСП "Кумгейт".