Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Новият лидер на ДБГ и делегатите й ще изграждат анти-ГЕРБ коалиция

Това заяви пред Bulgaria ON AIR Димитър Делчев, който застана начело на партията

03.10.2017 | 19:56 Редактор: Жанета Нейкова
Новият лидер на ДБГ и делегатите й ще изграждат анти-ГЕРБ коалиция

Димитър Делчев е новоизбраният лидер на Движение "България на гражданите" и партията е целеустремена да изгради силна, широка анти-ГЕРБ коалиция. Това заяви самият той в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител от предишното 43-то Народно събрание от Реформаторския блок обяви, че той и стотиците делегати на ДБГ ще разбият модела на ГЕРБ, който включва и конфликта в Хасково, свързан с Делян Добрев от управляващата партия.

"Този модел прави страната най-бедната и корумпирана в Европейския съюз. Той вади парите от джобовете на хората и ги слага при подбран елит. Обръщаме се към всички, които не искат запазването на този модел", призова Димитър Делчев.

Лидерът на ДБГ твърди, че скандалът в Хасково е повторен в Септември, в Добрич, както и в много други градове на България и Делчев посочи, че ще търси партньорство с останалите партии, различни от БСП и ДПС.

"Разлика между БСП и ГЕРБ няма. Когато БСП управлява, те охотно се възползват от създадения в държавата модел. Този, при който съдебната власт е опитомена и на практика не контролира изпълнителната такава, която пък безконтролно назначава и усвоява", смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Димитър Делчев, в лицето си на бивш член на Реформаторския блок в 43-тото НС, който бе и коалиционен партньор на ГЕРБ тогава заяви, че ако партията на Бойко Борисов не се "самосвалила" в предишния си мандат, РБ е щял да излезе от управлението.

"Разбрахме, че коалиционното споразумение, което ГЕРБ подписаха с нас, остана само на хартия. Те на практика имаха желание да бъдат на власт заради самата нея", заключи Делчев.