Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Администрацията да се електронизира, призоваха от ДБГ

Тогава държавата няма да получава повече безумните такси, които се събират в момента, е мнението на Димитър Делчев

16.06.2017 | 19:53 Редактор: Жанета Нейкова
Администрацията да се електронизира, призоваха от ДБГ

Електронното правителство е нещо, което трябваше преди много време да влезе в дневния ред на управляващите. Най-голямата пречка това да се случи е нежеланието администрацията да се електронизира, защото корупционните схеми ще спрат. Това твърди в "Денят ON AIR" зам.-председателят на Движение България на гражданите Димитър Делчев.

"Ако администрацията се електронизира държавата няма да получава повече безумните такси, които се събират в момента. Тази електронизация ще доведе и до оптимизиране на администрацията, което също трябва да бъде цел на всяко едно правителство", подчерта Делчев.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира днешната работна среща на Бойко Борисов с представители на общини, агенции и организации. На нея премиерът заяви, че санкции и глоби ще бъдат налагани на администрации, които не облекчават гражданите.

По думите на политика в момента в държавната администрация има прекалено много места, където служители отговарят за твърде малко задължения. 

Политикът от ДБГ изрази надеждите си кампанията, която Бойко Борисов да не е с цел реклама и обясни, че тежките административни процедури в България правят страната неатрактивна за инвестиции.

"Ние сме на едно от последните места в Европа по предприемачество!" - отсече Димитър Делчев.