България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: ГЕРБ е в най-голямата си обществена криза!

Не можем да говорим за разцепление в партията, уточни политологът Георги Харизанов пред Bulgaria ON AIR

02.10.2017 | 08:56 Редактор: Иван Берберов
Журналист: ГЕРБ е в най-голямата си обществена криза!

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев напусна политиката, след като бе обвинен в кадруване в Хасково. Редица негови съпартийци написаха писма в социалните мрежи, изразявайки своята подкрепа към него. 

"Шуробаджанащината винаги е била изключително укорима. За съжаление ГЕРБ допуснаха пореден подобен случай. За първи път те изпитват толкова сериозна обществена криза. Партията е обозначена с действия, които спадат и към останалите партии, но ГЕРБ се появиха именно като тяхно отрицание. Много членове се противопоставиха на Борисов, като написаха писма в подкрепа на Делян Добрев", заяви журналистът Валерия Велева.

В студиото на "България сутрин" тя добави, че решението на Борисов да одобри оставката на Добрев е правилно, тъй като общественото негодувание щяло да залее ГЕРБ, а сега проблемът останал само вътре в партията.

Обвиненията към Добрев дойдоха от журналиста и член на БСП Елена Йончева. 

"Данните на Йончева са всичко друго, но не и новина, нито пък нейно авторство. Те са разработка на сайта "Бивол". Коректно е да се говори за роднина, а не роднини, тъй като в Хасково има само една назначена братовчедка на Добрев. Редно е, ако се назначава човек с роднинска връзка, това да се случва прозрачно, но е разбираемо защо някой би назначил на отговорна позиция човек, когото познава", отбеляза политологът Георги Харизанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него не може да се говори за разпадане по местните структури в ГЕРБ, нито за разцепление в партията.