България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Страстната китара на аржентинeцa Лукас Маскиано

Лято Латина 2017: Екзотика, страст и красиви гласове

29.09.2017 | 10:22 Редактор: Тодор Петров
Страстната китара на аржентинeцa Лукас Маскиано

Лятото приключва с гореща латино фиеста с участието на певци, музиканти и танцьори от Латинска Америка и Испания. Предстои едно вълнуващо двучасово музикално пътешествие до Буенос Айрес, Хавана и Севиля.

Репертоарът на финалния концерт от Лято Латина 2017 ще ви потопи в света на тангото, фламенкото и кубинските ритми. Повече за събитието научихме в "България сутрин" от аржентинския изпълнител Лукас Маскиано.

"Може да се каже, че съм в центъра на този спектакъл, защото там са моите песни, които изпълнявах цяло лято. То премина много интензивно и напрегнато, но аз съм много доволен. Имахме много концерти", сподели Лукас за Bulgaria ON AIR.

Изпълнителят живее между Барселона, България и Аржентина, а у нас е от 4 месеца. Признава с усмивка, че се чувства като у дома си в България, тъй като по думите хората тук са много топли и имат същата енергия като аржентинците. 

"Бях на 8 години, когато започнах да свиря и го правя цял живот. Аржентинският дух е много страстен. Само можем да се сетим за тангото, за Марадона... всичко това носи много страст. Това е смесица между Италия и Испания", каза още гостът в студиото на Константина Живова. 

Краят на Лято Латина 2017 ще представлява компилация от аржентински песни и авторски парчета на Лукас. Той вече има дует с певицата Мариана Попова, но не би отказал нови компилации с други български изпълнители.