България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дете е с изваден далак след бой в шуменско училище

Бият в час по математика 13-годишния Красимир след спор за гумено топче

27.09.2017 | 07:56 Редактор: Тодор Петров
Дете е с изваден далак след бой в шуменско училище

Шестокласник е с изваден далак, след като беше бит по време на час по математика в училище в Шумен. След инцидента 13-годишният Красимир е откаран в многопрофилната болница в града, където лекарите са установили, че трябва да бъде опериран по спешност. 

"Детето е добре засега. Повръща през нощта, но това е от операцията. Скарали са се за едно гумено топченце. Станало е по време на час по математика. Съпругът ми звънна, че някой е ритнал Краси и го боли стомаха. Отидох веднага в училището, взехме го и дойдохме в болницата", разказа пред Bulgaria ON AIR майката на Краси.

Анелия не обвинява никого за случилото се и смята, че няма какво да се направи след като белята вече е станала.

Директорът на СОУ "Йоан Екзарх Български" Валентина Тодорова уточни, че инцидентът е станал в понеделник и учителката по математика първоначално е разтървала децата.

След като се обръща с гръб към тях едно от децата проявява необуздана агресия, в резултат на което Красимир се е почувствал много зле, добави директорът.

"Проверките сме ги направили, санкции за момчето ще има. Това е най-драматичният случай в училището. Наистина съжалявам много, че се е случило", каза още Тодорова.

"Към този момент състоянието му е стабилно. Детето е оперирано по спешност заради травма и голям кръвоизлив в корема. Няма пряка опасност за живота му, надяме се да няма трайни последици", коментира изпълнителният директор на болницата д-р Атанас Атанасов.

Той добави, че е имало около литър и половина кръв в коремната кухина на Красимир, но в такива случаи организмът компенсира.