България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бившият директор на СМГ: Още нямам заповед за уволнение!

Антони Стоянов чака да му бъде връчен документът на ръка

07.09.2017 | 09:02 Редактор: Мария Аладжова
Бившият директор на СМГ: Още нямам заповед за уволнение!

Бившият вече директор на Столичната математическа гимназия Антони Стоянов все още не е получил на ръка заповедта за освобождаването си от длъжност. Това заяви самият той в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Причината по думите на Стоянов, който дойде в студиото с негов ученик и приятел - Антони Ангачев, е, че при връчването на документа искал да се запознае с него по-обстойно преди да подпише. 

На другия ден отишъл до регионалното управление и чакал цял ден, за да получи заповедта. Казали му обаче, че не могат да му я дадат на ръка и поискали пощенски адрес, за да му я изпратят.

"Реално нямам заповед. Днес пак ще търся правата си в регионалното управление да ми я дадат на ръка", увери Стоянов.

Младият асистент в Чикагския университет, който дойде, за да подкрепи бившия си учител от СМГ, застъпи неговата теза, че Стоянов е бил освободен несправедливо: 

"Аз познавам всички страни, които са в този казус. Говорил съм и с болшинството от учителите по математика в СМГ, запознат съм и с мотивите за уволнението на госпожа Петя Тодорова, със състезанието и протокола, подписан от нея, така че имам много добър поглед върху казуса. Аз се занимавам с ученици от СМГ през последните десет години като преподавател... Истинската причина се корени в това, че в гимназията има два властови центъра - директорът и училищното настоятелство", посочи младият учен.

Стоянов пък продължава да твърди, че уволнението на госпожа Петя Тодорова е било съгласно правилата, това показал и доклад на МОН. Бившият директор на математическата ще обжалва уволнението си.

Чуйте пълния разговор във видеото!