България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Подкрепящ Антони Стоянов: Уволнената учителка трябваше да сезира съда

Родители отново излязоха на протест в подкрепа на уволнения вчера директор на Столичната математическа гимназия

05.09.2017 | 09:16 Редактор: Жанета Нейкова
Подкрепящ Антони Стоянов: Уволнената учителка трябваше да сезира съда

Уволнената учителка Петя Тодорова трябваше да сезира съда за решението на директора на СМГ. Вместо това хората, които я подкрепиха, потърсиха сензация и директно се появиха пред медиите. Това заяви Станислав Бояджиев, който е един от родителите, излезли на протест в подкрепа на уволнения директор на Столичната математическа гимназия Антони Стоянов.

Bulgaria ON AIR се опита да се свърже и с групата, която протестира в защита на учителката Тодорова, но те отказаха коментар.

Вчера полицията изведе директора Стоянов, който преди дни заяви в "България сутрин", че няма да подаде оставка, въпреки че тя бе поискана и от Министерството на образованието.

"Стоянов дори не е имал време на прочете заповедта за уволнение. Аз също не бих подписал документ, който не мога да прочета", твърди Станислав Бояджиев.

Пред камерата на телевизията той  обясни, че на вчерашната пресконференция, дадена по казуса от Регионалния инспекторат по образование, е чул много нелепи мнения.

"Говореше се за подписка от 700 души, които подкрепят уволнението на Антони Стоянов. Тя всъщност е електронна петиция, която всеки може да попълни чрез фалшиви имейли", смята Бояджиев.