България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Грациите започнаха усилена подготовка за Световното в София

Спортният редактор на Bulgaria ON AIR Вели Миланова с обобщение на представянето на ансамбъла в Пезаро

05.09.2017 | 10:43 Редактор: Мария Аладжова
Грациите започнаха усилена подготовка за Световното в София

Ансамбълът по художествена гимнастика на България се завърна от Пезаро, след като завоювани два медала на световното първенство. Грациите ни - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Теодора Александрова спечелиха сребро в многобоя и бронз на съчетанието си на три топки и две въжета.

На посрещането им в София бе и спортният редактор на Bulgaria ON AIR Вели Миланова:

"Изключително скромни, доста пораснали за своята възраст, защото едното от момичетата от ансамбъла - Теодора Александрова е само на 15 години и вече е 2-ра на световно първенство след първо участие на този отбор. Бяха поизморени, но много щастливи и много доволни".

От началото на годината младите надежди са спечелили 19 медала, а от треньорския щаб гледат да ги държат с хладни сърца, за да постигат още по-големи успехи.

"Невяна Владинова донесе медал. Тя беше с леко смесени чувства, тъй като в многобоя допусна грешки, тя ги отчита като такива, смята, че е можела да се справи по-добре и смята, че е можела да вземе медал от многобоя. Заяви, че оттук нататък това ще бъде вече нейна цел - ще се цели в медалите.

"Всички съчетания ще бъдат сменени, защото за следващата година ансамбълът ще има две нови съчетания - Катрин и Невяна по 4 нови. Световното първенство догодина е в София, така че още днес целият щаб, цялата федерация започва подготовка за това световно, тъй като трябва да бъдем перфектни за него".