България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гимнастичките ни на Световното: Великолепни, почти съвършени!

До момента на 100% оправдават очакванията, смята спортният журналист Велислава Миланова

04.09.2017 | 09:27 Редактор: Тодор Петров
Гимнастичките ни на Световното: Великолепни, почти съвършени!

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се върна със сребърен и бронзов медал от Световното първенство в Пезаро, Италия. Спортният журналист в Bulgaria ON AIR Велислава Миланова определи представянето на гимнастичките ни като великолепно.

"Първо Световно първенство и сребърен медал в многобоя. Това е важното, ценното отличие. Нашите красавици изиграха две невероятни съчетания. Показват едно техническо почти съвършенство. Бяха много точни, артистични. Въобще не изглеждаше, че това е първото им голямо състезание", коментира тя в "България сутрин".

Миланова не смята, че има конспирация и ансамбълът ни е бил ощетен от съдиите, въпреки подадената контестация от треньорите на грациите ни срещу оценяването.

"В никакъв случай не смятам, че има ощетяване на ансамбъла. Съдийството беше на много високо ниво", каза тя.

Според Вели Миланова новият ансамбъл до момента на 100% оправдава очакванията да наследи този на "Златните момичета". По думите ѝ още от първите тренировки и съчетания е станало ясно, че петте момичета са като една. 

"Толкова хубави, толкова еднакви. Много бързо стана тази спойка", посочи спортният журналист и отбеляза, че трябва да се отдаде заслуженото на техния треньор Весела Димитрова.

Гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев коментира и снощната загуба с 1:3 на футболните ни национали от Холандия в Амстердам. Според нея шансовете ни за класиране на Мондиал 2018 почти изчезват. 

"Да играеш срещу Холандия в Холандия е много трудно. Беше голяма изненада, че победихме "лалетата" в София с 2:0. Снощи Холандия ни превъзхождаше, заслужена победа. Групата е много тежка, но най-важното е, че Петър Хубчев трябва да бъде оставен да работи, за да направи от този отбор нещо повече", сподели тя. 

По повод предстоящия мач с Франция Миланова посочи, че се надява на равен резултат, но ще бъде много тежко и вероятно ще загубим.