България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Среднощните проверки на Симеонов уронват престижа на правителството!

Коментар на Кристина Кръстева пред Bulgaria ON AIR

14.08.2017 | 09:45 Редактор: Василена Василева
Журналист: Среднощните проверки на Симеонов уронват престижа на правителството!

Постъпката на вицепремиера Валери Симеонов уронва престижа на правителството. Действията му сочат единствено, че българските институции не си вършат работата, заяви в студиото на "България сутрин" журналистът Кристина Кръстева.

"Нима в страната ни няма здравна инспекция, няма община... и всичко опира до намесата на висш държавен чиновник? Това е изключително срамно и не е в интерес на кабинета "Борисов 3", категорична бе тя.

Преди няколко дни вицепремиерът сформира среднощни хайки в курорта Слънчев бряг, който по думите му, се превърнал в "тих и нормален европейски курорт" благодарение на изненадващите проверки и арести.

След като затвори заведението "Оксижен" и предизвика ареста на празнуващия 30 години на сцената диджей Станчо, Симеонов, придружаван от полиция, данъчни и други държавни органи, посети и няколко други заведения в курорта, сред които и дискотеката "Бедрум".

А видео, разпространено в социалните мрежи, показа словесния сблъсък между политика и посетителите на заведението.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева коментира още, че премиерът Борисов едва ли е бил информиран за действията и намеренията на Симеонов.

"Доколкото познавам министър-председателя, той ще покани диджей Станчо и публично ще смъмри вицепремиера си. Не разбирам обаче защо Валери Симеонов, чийто ресор е икономическата и социалната политика, не намери по-важна тема, с която да се захване през първите 100 дни от управлението на правителството", допълни още Кръстева.