България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Люк Бесон създава "филма на живота си" - "Валериан и градът на хилядите планети"

Така режисьорът определил своя кино-спектакъл, на когото Bulgaria ON AIR е горд медиен партньор

19.07.2017 | 11:09 Редактор: Жанета Нейкова
Люк Бесон създава

"Валериан и градът на хилядите планети" е новият зрелищен филм-спектакъл на Люк Бесон. Филмът е създаден по новаторските поредици от комикси, вдъхновили цяло поколение художници, сценаристи и режисьори. 

Филмът тръгва по кината този петък, а Bulgaria ON AIR е горд медиен партньор. 

"Това е филмът на живота на Люк Бесон", повтаря в "България сутрин" думите на режисьора на “Леон”, “Никита”, “Петият елемент” и “Люси” филмовият разпространител Христо Дерменджиев. 

Бесон мечтал за "Валериан" още от дете, но липсата на достатъчно технологии го възпрепятствала да осъществи целта си, допълва Дерменджиев.

Той отбеляза как Бесон пресъздава историята от комиксите, които са вдъхновили и филми като "Междузвездни войни" и "Аватар", затова във "Валериан" на френския режисьор се забелязват сцени, които напомнят на тези два кинохита.

"Историята на костюмите е изключително интересна, случила се е преди 5 години. Имало е отворена покана към всички училища за изкуство по целия свят да дадат своите идеи за дизайн на костюмите за "Валериан". 50-60 от най-добрите дизайна на костюмите дизайна сега участват във филма", разказа Дерменджиев.