България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

180 години от рождението на Васил Левски!

Кондиционният треньор Владимир Драгнев - за Апостола, родолюбието и спорта

18.07.2017 | 09:28 Редактор: Тодор Петров
180 години от  рождението на Васил Левски!

Днес отбелязваме 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Репортерът на Bulgaria ON AIR Борислав Петров ни срещна с кондиционния треньор Владимир Драгнев - родолюбив българин, който си е татуирал образа на Апостола.

"Знам какъв е днешният ден и гордо го почитам. Всеки един от нас трябва да се гордее с историята и с нашия Апостол. Много малък чух за пръв път за Васил Левски. Говорим за свободата, за най-големия ни национален герой", сподели Владимир в "България сутрин". 

Възприема се като родолюбец, а освен патриотични татуировките му са и на религиозна основа. Признава, че му дават сила във времената, в които хората не са много вярващи.

"В днешно време нямаме морал, продаваме се. Младите хора няма какво да правят тук и затова заминават", отбеляза кондиционният треньор и добави, че работи в България от любов към спорта и родината.

Владимир Драгнев си обяснява факта, че почитаме повече деня, в който Васил Левски е обесен, тъй като е загинал за свободата на България, а не за себе си.

В края на разговора той показа за зрителите на Bulgaria ON AIR 3 основни упражнения за цялото тяло. Винаги е по-добре те да се изпълняват в зала и ако се правят за пръв път, човекът да бъде наблюдаван от специалист, уточни Владимир.

Пред паметника на Апостола на свободата в София екипът ни срещна Елена, която остави цветя, но сподели, че не се чувства празнично, а тъжно. 

"Не съм очаквала, че ще се превърнем в това, в което сме се превърнали. Винаги го моля да прости, когато застана пред неговия паметник. Не знам на някой да му харесва това, което става с България в момента", каза жената.

Тя е на мнение, че по-възрастните поколения още помнят завещаното от Левски, но не и младите.

Млада дама сподели, че се чувства патриотично на днешния ден. Според нея и днес има хора като Левски, но те стоят далеч от камерите и общественото пространство. 

"Тогава той не е бил известен за народа, само турците и истинските патриоти са знаели за него", отбеляза тя.