България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Автоинструктори на национален протест: "Ние не сме корумпирани!"

Браншът недоволства срещу новите коли, които правителството иска да въведе за изпитите по кормуване

27.06.2017 | 09:33 Редактор: Жанета Нейкова
Автоинструктори на национален протест:

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Автоинструктори от цялата страна се събират на паркинг на бул. "Ботевградско шосе" в София за национален протест под мотото "Ние не сме корумпирани!"

Репортерът на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова разговаря с двама автоинструктори, които изразиха причината за недоволството си, което ги събра днес.

"Скочихме срещу предложенията на правителството да се купуват нови автомобили, които ще са оборудвани със "зумери", камери и още по-големи предпазни средства за "чистото" провеждане на изпита по кормуване. Едва ли курсист, който е учил два месеца в един автомобил ще даде най-доброто от себе си като знания, когато се качи в съвсем нова кола и то, когато преподавателят му не присъства в нея". Така изрази причината да дойде на протеста инструкторът и собственик на автошкола, г-н Василев.

Той подчерта, че не защитава бизнеса си, а курсистите, заради които го има.

Пред камерата на телевизията застана и друг инструктор и собственик на автошкола - г-н Георгиев, който подкрепи думите на колегата си. Автоинструкторът допълни още, че работата на бранша "е блокирана заради хаоса, който цари в ДАИ по отношение на заявката и осъществяването на изпитите".

"Електронната система непрекъснато се поврежда, изпитите се прекъсват", разказва Георгиев като продължи: "Явно съветниците на министъра на транспорта не правят разлика, когато управляваш автомобила за свои нужди и, когато шофираш кола по време на изпит. Разликата е огромна!" - категоричен бе инструкторът.