fallback

Международни циркови артисти в София за Мини арт фест

На 24 юни ще се проведе фестивал за съвременен цирк, случващ се на улицата

22.06.2017 | 10:20 Автор: Тодор Петров

На 24 юни ще се проведе тазгодишното издание на Мини арт фест. Събитието ще изпълни София с приятни преживявания и гледки с участието на  международни циркови артисти от различни държави. 

Организаторът на събитието Гео Калев сподели за Bulgaria ON AIR, че това е фестивал за съвременен цирк, който се случва на улицата. 

"На Витошка в събота очакваме голямо представление за цялото смеейство, за споделянето между поколенията. Поканили сме 15 формации от света, които представят своето изкуство. Хората много харесват този фестивал, радват се и споделят с нас", каза той в "България сутрин".

На 24 юни по време на представлението ще бъде връчена и наградата "Златна мравка" за най-добър цирков номер.

"Фестивалът дава възможности за развитие на българските артисти. Едно от основните послания е публиката да бъде активна и да реагира на това, което й харесва или не", сподели още Гео Калев.

Участие в Мини арт фест ще вземе, която е българка, но от много години живее в Дания. Нейният номер е с колело на една гума и тя ще го представи в събота. 

Цирковият артист Сунива Бивард е била съученичка с Галина в Копенхаген, където заедно са започнали да се занимават с цирково изкуство. Тя продължва да работи като артист за много различни компании за съвременен цирк по света. Сунива демонстрира част от своя талант пред камерата на Bulgaria ON AIR.

fallback
Още от България сутрин
fallback