България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Страхуват ли се българите от бежанците?

Толерантните сме, но имаме едно наум към големите групи

20.06.2017 | 09:45 Редактор: Тодор Петров
Страхуват ли се българите от бежанците?

Днес е Международният ден на бежанците. Репортер на Bulgaria ON AIR събра мнения на граждани в центъра на София за това как се чувстват сред големите групи мигранти и приемат ли ги спокойно. 

"В централната градска част се събират доста бежанци - около джамията, в началото на ул. "Пиротска". Изпитвам притеснение, да", сподели млада жена, припомняйки случаи на нападения от страна на бежанци.

"Толерантност в някаква степен, може би. Но не съм склонна да приема да сме толкова отворени към бежанците", каза още тя за "България сутрин".

Друга анкетирана жена призна, че изпитва "леко боцване в стомаха" от погледите на бежанците. По думите й съществува негативизъм, породен от медийното им представяне. Според нея човек трябва да се постави на мястото на бежанците и тогава нещата се променят.

Възрастен мъж сподели, че не се притеснява от бежанците и коментира лаконично "Те са хора като хора". Младо момче посочи пред камерата ни, че също не се притеснява от мигрантите у нас, но отбеляза наличието на съмнителни групи. 

"Хората се страхуват от атентати. Възможно е да се случи, никой не е застрахован", коментира той и се съгласи с мнението, че трябва да бъдем по-толерантни към бежанците.

Очаквайте видео!