България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Има ли цензура в музиката?

Рапърът Спенс пред Bulgaria ON AIR за политиката в творчеството и в живота

14.06.2017 | 10:23 Редактор: Василена Василева
Има ли цензура в музиката?

Все по-често на дневен ред изниква въпросът за наличието на цензура, налагана върху българските медии и общественото мнение в социалните мрежи. Налага ли се обаче цензура и върху музиката?

"Всяка забрана отключва неистово желание да видиш съдържанието. След като преди повече от година качих клипа на песента си "Ф.А.V.R. (Фак Америка, Viva Russia)", преди няколко дни получих имейл, който гласи, че парчето е 18+ и ще бъде цензурирано", сподели рапърът Спенс в студиото на "България сутрин".

"Парламентът е смешен! Преди няколко години имаше хора, които се самозапалваха в знак на протест. Не разбирам обаче защо го причиняват на себе си. От много време насам нищо не зависи от българските политици. С влизането ни в ЕС се сложи край на производството на страната ни и се превърнахме в консуматори", коментира рапърът.

Пред Bulgaria ON AIR Спенс допълни още, че музиката несъмнено се ползва за носене на политически послания. За него обаче тя е по-скоро социален елемент, който не е нужно да бъде "оцветяван" в политика. 

"Винаги съм искал да бъда социално ангажиран. Парадоксът е, че рано или късно това води до полика", каза още той.

Очаквайте видео!