България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Студентка по богословие скандализира с участие в "Мис Силикон"

Не търсим възвишени, а атрактивни участнички, оправда действията на Илона Попова моделът Катрин Вачева

08.06.2017 | 09:22 Редактор: Тодор Петров
Студентка по богословие скандализира с участие в

Грях ли е да четеш библията и да се събличаш по бански? Студентката по "Теология" в СУ "Св. Климент Охридски" Илона Попова стана трета подгласничка в конкурса "Мис Силикон 2017". Това разгневи духовници от Богословския факултет, последва анонимно писмо до медиите и подписка срещу студентката.

"Изумена съм защо всички се нахвърлиха върху това момиче. Нашият конкурс не е "Мис България", не търсим някой възвишен и с морални ценности. Търсим атрактивни и чаровни участнички, които имат контакт с публиката", коментира в "България сутрин" Катрин Вачева, която е жури на конкурса "Мис Силикон".

Тя бе категорична, че в никакъв случай Илона не е грешна. По думите й студентката не нито е светица, нито грешница. Моделът Катрин Вачева се обяви за това провокативната студентка да не бъде изключвана от факултета, в който учи.

"Това, че в момента учи теология, не означава, че след 5 години ще бъде преподавател. Илона стана по-актрактивна от победителката", каза още Вачева и уточни, че Илона се е включила в конкурса, за да подкрепи каузата "Аз съм красива". 

Телевизионната водеща Диляна Маринова-Джуджи подчерта пред Bulgaria ON AIR, че теологията е наука за Бога и човекът, който я изучава, трябва да бъде достатъчно духовно извисен, за да бъде коректив. 

"Да съблюдаваш християнските ценности, за които църквата говори. Не може да проповядваш християнските ценности и да отидеш да си показваш гърдите и дупето", коментира Диляна Маринова.

"Проблемът на Илона е, че е сбъркла специалността, която учи. По-добре да не се занимава с това", каза още Джуджи, но не се ангажира с позиция дали студентката трябва да бъде изключена.