България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българският Кен: Не желая да приличам на пластмасова фигурка

Моделът Илиян Илиев, прочул се в чужбина като двойник на куклата

12.01.2017 | 10:02 Редактор: Мария Аладжова
Българският Кен: Не желая да приличам на пластмасова фигурка

Илиян Илиев, или "българският Кен", както още го наричат, е модел, който започва кариерата си на 9 години. Най-голямото му желание обаче било да е актьор и до днес не се е отказал от мечтата си, въпреки че основно се занимава с моделство.

Илиян често попада в дописките на родните медии, но казва, че приликата му с емблематичната кукла е била забелязана не у нас, а в чужбина:

"Това тръгна от чужди медии, които са ме определили като българския двойник на куклата Кен. Аз категорично не се оприличавам и не желая да приличам на пластмасова фигурка", разказа Илиян пред Bulgaria ON AIR.

Последната новина по свой адрес, която приема с усмивка, е, че е застраховал лицето си за половин милион евро. Твърди, че самият той няма никакви корекции по себе си и не одобрява неестетичните форми:

"За мен това е доста уродливо - уста тип бургер, силиконов бюст - шамандура. Поне така изгеждат тези кръгли форми в повечето случаи. Категорично за мен това не е красиво", казва той.

Голямата мечта на Илиян е кариера в киното и театъра, но не вижда добра реализация у нас. Въпреки това смята да остане в България, защото има неща, които го задържат.

Вижте цялата история в репортажа на Михаела Карабельова: