fallback

Национализъм и хомосексуализъм: За или против гей-парада?

Няма да се откажем от ценностите си, казаха Любомир Милошев от ВМРО и адвокат Николай Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR

07.06.2017 | 08:12 Автор: Иван Берберов

Гей-парадът е политически ориентирана манифестация, която цели да се провокира дебатът за еднополовите бракове и осиновяването на деца от еднополови двойки. Това каза Любомир Милошев от ВМРО в студиото на "България сутрин".

Негов събеседник бе адвокат Николай Хаджигенов, който се противопостави на това твърдение и заяви, че правата, свободите и правосъдието не могат да имат цена.

"Всички граждани трябва да имат еднакви права – всеки трябва да може да се бракосъчетае. Националистическите формации могат само да мразят. Еднополовите бракосъчетавания и осиновяването на дете от гей-двойка са основни човешки права", обясни Хаджигенов. 

Според представителя на ВМРО организаторите на гей-парада са дори по-нетолерантни и дискриминиращи от организациите, които са против тяхното събитие.

"Организаторите са по-нетърпими към чуждото мнение. Всеки път когато подкрепим традиционните ценности, ни обвиняват в хомофобия. Много е жалка тяхната нетърпимост. Аз съм против парадирането на техните ценности. Ние от ВМРО сме против позата", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Адвокат Хаджигенов завърши разговора с надеждата парадът да мине спокойно и без провокации, а Милошев заключи, че от ВМРО не са планирали контра-манифестация, но никога няма да се откажат от принципите си.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback